Кръчмарите изригнаха: За това ли ни затворихте ресторантите, нещастници?

0

- Advertisement -

Сдружението на заведенията в България публикува гневен пост във фейсбук след вчерашните кадри на хора, които се тъпчат в две от големите търговски вериги у нас като „Джъмбо“, „Метро“ и „Кауфланд“, без да спазват каквато и да било дистанция. „За това ли ни затворихте ресторантите, нещастници?“, попиха ядосано от асоциацията, като илюстрираха недоволството си именно със снимка на купища пазаруващи в „Джъмбо“ граждани. Представители на бранша питат каква е логиката моловете и заведенията да не работят, а големите вериги да работят и там потребителите изобщо да не стоят на дистанция.

Според ресторантьори през уикенда големите вериги са като коловози за маратон. Няма никаква дистанция при рафтовете и на касата.

„Най-дисциплинираният бранш беше незаслужено наказан! Защо, господа управляващи?
Може би, защото стриктно спазвахме всички правила!“, написа под публикацията дама на име Лили Червенякова.

„Трябва все пак да правите разлики между кръчми, управлявани от мутряги и заведения, които се движат от нормални хора с желание! Защото в крайна сметка само вторите ядат л*йна!“, коментира друг гражданин.

„Затвориха ресторантите, баровете, заведенията, защото ние се съгласихме с това затваряне – точно така, както се съгласихме да носим парцали на лицето си. Факта, че те отнемат поминъка на хиляди хора, а техните заплати се покачват, достатъчно говори как правителството се грижи за здравето ви. Нашето безропотно отношение не е нищо друго освен съгласие с болните им наредби, което ни превръща в техни съучастници, а при такова поведение примката около врата ни ще се затяга все повече. Писането във фейсбук не носи резултати“, смята Теодор Георгиев.

„Хайде българи, пълнете гушите на чуждите вериги, а плюйте срещу своите“, зове друг възмутен от затварянето на заведенията.

„Колеги, това не е нормално! Мерките, които влязоха в сила, са подигравка с нашия бранш и останалите затворени обекти. И това е правителство, което се притеснява за разпространението на вирус? Не мога да повярвам каква категоричност демонстрираха спрямо нас, а сега стоят безучастни и позволяват тези огромни тълпи всекидневно! Престъпна неадекватност и безотговорност!“, е мнението на Кристина Иванова.

- Advertisement -

„Важното е, че са с маски нищо, че още малко ще се цунат“, ироничен е гневен мъж от поведението на властта спрямо ресторантьорите.
 
„Като на състезание са. Само чакат някой да даде „СТАРТ“, отбелязва Тодор Николов.

Бойчо Александров обаче казва: „Стига бе, каква е тази завист не мога да разбера, какъв ви е проблемът, че един магазин работи. Магазин „Джъмбо“ няма вина, че законът е направен така, че да го оставят да работи. Вина имат хората в него, че несъобразено обикалят вътре един до друг.“

Ваньо Николов пък смята, че ресторантите са удобните жертви. „Така се разделят хората, четете коментарите: не се напечелихте, само за пари мислите, не се наядохте и т.н. Затвориха ни, а ние удобно мълчим няма протести, няма бунтове, а всичко друго работи на поразия. Сега и малко удобна статистика – как били излекувани над 3000 човека просто, защото им е минала карантината и ще излезе, че наистина сме виновни“, смята той.

„Когато ни затвориха заведенията, единственото, което ме успокояваше беше, че с това ще допринесем за намалявяне на заразените….А какво излиза, нещастници? Безсмислена огромна жертва“, пише и Биляна Масларова.

Величка Георгиева обаче контрира: „Щом са приети някакви мерки, трябва да важат и да се спазват от всички. В противен случай са напълно безмислени…“

„Срам и позор за тия министъчета и псевдо лекарчета. Да затвориш малките магазинчета по моловете, където влизат не повече от 2-3 човека наведнъж или пък малките ресторантчета с по 4-5 масички и в същото време да разрешиш този развъдник на вируси. Сори, господа управляващи, но или сте бавноразвиващи се или имате някакви лични интереси от тази простотия“, негодува Румен Димитров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече