БНР зад Силвия Великова и срещу Ал. Йорданов от ГЕРБ

0

- Advertisement -

Българското национално радио и редколегията на “Хоризонт” застана зад журналиста Силвия Великова след опита на Александър Йорданов да дискредитира радиоводещата.

Евродепутатът от ГЕРБ бе гост в предаването “Политически НЕкоректно” тази неделя. След интервюто си в ефира на БНР Йорданов написа гневен пост в личния си профил във Facebook, в който нарече Великова “крайно невъзпитана журналистка” и “махленска клюкарка”. 

- Advertisement -


„Журналистите в „Хоризонт“ не задават удобни въпроси и не работят с „опорни точици“. Верни сме на слушателите си, а не на силните на деня. Нашият стил е смелата и свободна журналистика, а коректив ни е единствено истината.


Категорично отхвърляме опитите на недоволния от интервюто си в „Политически НЕкоректно“ евродепутат Александър Йорданов да дискредитира водещата Силвия Великова. За съжаление, той не е единственият, който иска удобни въпроси и ПР-ски монолози в ефира. На него и на всички, които смятат, че медиите трябва да са послушни и късогледи, напомняме, че макар и на 111-о място по свобода на словото, българска журналистика е кучето пазач на обществения интерес, а у нас той все по-рядко съвпада с политическия“, се посочва в позицията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече