Студентите: Да, Борисов! Ние сме бъдещето, но в него Вас ви няма!

0

- Advertisement -

Тъжно е това, което се случва в страната ни. И е тъжно, че все повече си мисля колко много искам да я напусна. Господин Борисов, пише Ви един млад човек. Не Ви ли става някак мъчно от факта, че “бъдещата България” изтича през Терминал-2? Защото аз и Вие живеем в паралелни реалности, господин премиер. В моята няма място за Вас, а аз не искам да бъда част от Вашата.

Истината се крие в най-простите неща.

Честит 8 декември на всички студенти! Бъдете здрави, независими и целеустремени. Бъдете отговорни, пазете се и нека служите за пример. В условията на пандемия всички полагаме повече усилия. Днес повече от всякога имаме нужда от достойни и образовани хора. Вие сте бъдещата България и от Вас зависи да я съхраним – с традиции, ценности, морал, но също и да я развием като една модерна европейска държава„.

Искате неща, които не могат да се случат в моята България, господин Борисов.

- Advertisement -

Защото тук здравната система от години плаче за реформа и сега берем плодовете от липсата й.Защото здравето се превърна в бизнес, болниците – в търговски дружества. Младите лекари ги няма тук. Студентите по медицина хващат куфара, оставят близки и отиват там, където системата няма да им обещае мизерна заплата и ненормални условия на труд.

Искате да сме целеустремени, господин премиер. Но тук нямаме почва за развитие. Защото колкото и заводи и магистрали да покажете през своя джип, те няма да реформират образованието.

За едно сме съгласни – ние сме бъдещата България. И от нас зависи тя да остане в пределите на държавата ни. Но в нашето бъдеще Вие нямате място.

Джесика Вълчева, Frognews

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече