Майката на Гери- Никол лапа 65 млн. от обществена поръчка на ГЕРБ в Бургас!

0

- Advertisement -

Майката на поп дивата Гери-Никол лапва внушителната сума от 65 милиона лева за доставка на 56 нови електробуса с батерии за градския транспорт на Бургас, научи Lupa.bg. Градът под управата на Димитър Николов от ГЕРБ вече обяви обществената поръчка за точно 64,4 млн. лв. за доставката на рейсовете на ток, като за две от общо трите обособени позиции общинското транспортно дружество „Бургасбус” вече е избрало победител – консорциума „Ел Бус България”

Дружеството включва фирмите „Бест Брокърс” на 43-годишната Ирена Бенчева Георгиева и „Пожарна сигурност” на Павлин Бошнаков. Бизнес партньорите ще доставят елавтобуси от испанската марка „Иризар”. По втората обособена позиция са подадени доста жалби от другите участници в Комисията за защита на конкуренцията. Всички те са отстранени от процедурата заради несъответствие с техническите изисквания, обясни и „Капитал”.

Ако жалбите бъдат отхвърлени, „Ел Бус България” ще трябва да достави по 10 нови 18-метрови електробуса и станциите към тях, както и 34 броя 12-метрови с допълнително оборудване по втората. Третата обособена позиция за още 12 електробуса беше прекратена.

Проверка в Търговския регистър показа, че „Бест Брокърс” е собственост и се управлява майката на певицата Гери-Никол. Бизнесдамата нашумя в публичното пространство с друга своя фирма – „Финанс груп 2013”, която изграждаше Ларгото в центъра на София и заради която гръмна скандалът „Ало, Банов” с министъра на културата Боил Банов.

Според източник на Lupa.bg обаче зад сделката прозира не майката, а бащата на Гери-Никол – Николай Георгиев – Цайса. Таткото на 22-годишната певица е зет  на задържания в Панама български капитан Светлозар Собаджиев и е ръководил престъпна група за кражби от игрални зали, твърдят пред вестник „Шоу” източници от ГДБОП във Варна. Медийни публикации свързват Ники Цайса и с небезизвестния Иво Гела, бивш лидер на ВИС 2 в морската столица.

- Advertisement -

От анализ на Центъра за изследване на демокрацията научихме, че Иво Гела е посочен като „значим участник в пазара на наркотици.“ Името на Ники Цайса се появи в медиите преди няколко години, когато в Панама беше задържан капитан Собаджиев и в неговия кораб бяха открити 169 кг кокаин.

Разследващите намериха писмо във входящата поща на кап. Собаджиев, което го свързва с варненец, който е близък до семейството. „Ставаше дума за Николай с прякор Цайса или точно за същото лице, което в момента управлява престъпната група за източване на игрални автомати”, се твърди в публикацията.

Проверката на Lupa.bg показа още, че майката на Гери-Никол има участие в управлението на общо 12 фирми с разнородна дейност – строителство, разнородна търговия, продажба на електрическа енергия и т.н.

Търговският партньорът на Ирена Георгиева в сделката с електробусите за Бургас – „Пожарна сигурност”, пък е собственост на Павлин Бошнаков, който е и неин управител.

Дейността на дружеството включва доставки на специализирано пожарно оборудване, както и долекарска помощ на обектите на „Лукойл Нефтохим Бургас”, която е основна площадка на завода, и пристанищен терминал „Росенец”. „Пожарна сигурност” е доставяла пожарни коли на „Лукойл”, както и дизелови бусове от марката „Карсан” отново за „Бургасбус”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече