Издирваната милиардерка Ружа И. си ремонтира къщата за милиони на жълтите павета

0

- Advertisement -

Преследваната от цял свят, но инвестиращиа по това време десетки милиони за изкупуване на някои от най-хубавите къщи на София криптомилиардерка Ружа Игнатова явно продължава да се радва на толерантността на бг властта. След като я „изпусна“, а всъщност никога не е гонила главната героиня от световния финансов скандал за измами ФинСен , в момента в самото сърце на София, „на опашката на Коня“, както казват тук, на жълтите павета, на пл. Народно събрание тече ремонт на едно от въпросните безценни ретро здания. Ружа Игнатова изкупи бившата централа на Алфа банк, наред с Руския клуб на ул. Славянска, елегантен билдинг на пл. Славейков, чийто ужасяващ ремонт възложи на любимата за поръчки на кабинета фирма ДжиПи Груп и други. И докато уж и нашите власти я преследваха, тя изкупуваше имоти и ги ремонтираше.

Последно, преди просто да си вземе самолета от Летище София за Атина и да изчезне яко дим по пътя, да потъне вдън земя, неоткриваема за тайните служби от цял свят, тя беше почти довършила реконструкцията на Руския клуб, известен и като Ресторант Крим. Въпреки „изпаряването“ й, строителите не спряха работата по обекта още месеци и го довършиха, което със сигурност означава, че е продължено да им се плаща за това. НАП, разбира се , не си е направила труда да ревизира тази и другите инвестиции на пресладваната за измами на стойност между 4 и 5 млрд. евро според британската ВВС фараонка.

Ремонтът на Руския клуб, както го наричаме в София, стана забележителен и 19 минути го описа затова, че боядиса камъка на фасадата на безценното здание – паметник на културата. Без това, естествено, да предизвика дори вниманието, камо ли санкциите на общинските или държавните културни власти.

Сега видимите резултати под булото на рекламното пано, покриващо скелето на ремонта на прекрасната къща на пл. Народно събрание, отново са боядисване на камъка на фасадата – истинско архитектурно и художествено кощунство. Този път не с тъмно сиво, както на Руския клуб, а с бяло. Което е една идея

- Advertisement -

по-добре, ако изобщо подобно отношение към паметник на културата може да бъде оценено като друго, освен като престъпление към историята и изкуството.

Дали милиардерката – беглец, измамила хиляди хора в цял свят с финансовата си пирамида, е продала имота за някой и друг милион евро, или сама инвестира в реконструкцията на зданието няма как да знаем. Но, ако бяхме на мястото на НАП или на родните тайни служби, щяхме да се заровим в тази история, която лесно би могла да ни отведе на верния път към прането на мръсните пари.

Защо ли обаче подобен интерес липсва?

Според ВВС е възможно в сянката на пирамидата на Ружа да са скрити връзки с властта и родния ъндърграунд.

Не е ясно дали е така и дали са верни писанията и в родните медии, че стартиралата като директор във финансовата компания, която е собственик на банката на Цветелина Бориславова бизнесдама, може да има нещо общо с митични фигури като Таки? Той пък от своя страна има известна близост с почистването на управляваните от ГЕРБ най-големи областни градове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече