„Правосъдие без каскет” за поредна вечер ще искат оставките на главния прокурор и ВСС

0

- Advertisement -

Събираме се за 13-а поредна седмица пред Съдебната палата на „Правосъдие без каскет” за оставките на главния прокурор и ВСС!, пишат от инициативата ”Правосъдие за всеки”.

Ето какво още пишат те:

В края на годината, която един уважаван конституционен съдия обобщи с думата „неадекватност“, не липсват теми. Ще говорим за нарочно несвършената работа в съдебната система като разследването на ИВСС по скандала ЦУМ гейт и безкрайната сага за независимия прокурор, когото трябва да изберат едни зависими хора.

Ще коментираме гаврата с паметта на доблестния магистрат Джовани Фалконе, който се бореше с италианската мафия, а в негова памет награждават Специализираната прокуратура, обслужваща българската мафия.

- Advertisement -

Няма да пропуснем темата за ЕС и върховенството на правото и петата годишнина от прочутата реч, в която председателят на ВКС Лозан Панов призова:

„Нека кажем не на страха и не допуснем мълчанието да ни превърне в страхливци. Нека всички заедно се преборим с неизвестността и извикаме силно: Стига вече толкова!“

Нека си припомним как тези думи бяха повторени на протеста в защита на правото, събрал граждани и съдии пред Съдебната палата.

Не оставяйте този дух да угасне! Очакваме ви при спазване на здравословна дистанция против епидемията и корупцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече