Разчухме се като най- корумпираните чак в Пакистан! Български посланик е обвинен в корупция!

0

- Advertisement -

Българският посланик в Пакистан проф. Александър Борисов Парашкевов е бил отзован, малко след назначаването си на дипломатическия пост. Причината – обвинения в корупция.

Това става ясно от публикация в дипломатическата новинарска агенция на Исламабад (DNA).

Новината се появява в Пакистан в началото на месец октомври. Медиите у нас мълчат за скандала. Институциите – също. Справка на ФрогНюз показва, че Парашкевов е бил отзован с указ на държавния глава, обнародван в брой№ 82 на Държавен вестник. 

- Advertisement -

Според източници на DNA българският посланик е бил отзован още преди да връчи акредитивните си писма на президента на Пакистан. Това е рядко срещано в историята на дипломацията. Според информацията, новоназначения посланик се е забъркал в схема за внос на коли и алкохол извън определената квота. 

Хванат е бил заради автомобил марка “Бентли”. Подробностите разкриват, че внесенната от българския посланик, ползващ се от дипломатическата си позиция, кола е била в употреба на пакистанец.

Колата е била прихваната от митнически служители. Според информация на Министерството на външните работи колата е внесена от посланика за негов пакистански приятел. Източници посочват, че Парашкевов е получил и подкуп от 40 000 долара.

Българският посланик е внасял и алкохол над допустимото. През ноември миналата година той е получил разрешение да внесе определено количество алкохол в Пакистан, но в действителност количеството е било почти двойно повече. Министерството на външните работи разбрало за това и разпоредило на директора на митницата да извърши щателен оглед на контейнера.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече