Защо станахме такива изроди? Мъж краде от COVID отделение

0

- Advertisement -

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършени кражби на мобилни апарати, използвани в  COVID отделение и спешен кабинет в пловдивско ДКЦ, съобщиха от полицията.

Сигнали за кражбите са подадени в период от една седмица. Бързата намеса на криминалисти е установила извършителя и той е вече в ареста. Изяснен е и механизмът, по който са извършени обирите. Мъжът се представил за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешен COVID кабинет в ДКЦ. Той използвал по- трудната подвижност на лекаря, облечен в предпазни средства, и задигнал телефон и пари.

- Advertisement -

За да се добере до COVID отделение в една от пловдивските болници, методично събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим. В хода на работата разследващи са установили, че влизайки в отделенията, мъжът крадял оставени без надзор по- ценни вещи.

Сред потърпевшите има и болни, които след изтичане на карантината се очаква да подадат своите сигнали. Мъжът е стар познайник на полицията. Справка в масивите на МВР сочи, че срещу него има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 г.. На 27 ноември т.г. той е излязъл от пловдивския арест, след което отново се е върнал към престъпната си дейност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече