Кобра, къде са милионите за лекарите? (Големият патриот млъкна като риба за дарението, което обеща)

0

- Advertisement -

Кубрат Пулев отново претърпя пълен крах в опита си да спечели световната титла по бокс, след като очаквано изяде големия бой от шампиона Антъни Джошуа в Лондон. Въпреки резила си на ринга, Пулев заработи от участието в мача тлъстата сума от 5 млн. паунда, което прави към 11 милиона лева. Никой нямаше да се огледа в джоба на пишман-претендента за титлата, ако преди осем месеца той лично не се бе ударил патриотично в гърдите, че ще дари половината от хонорара си на българската здравна система в борбата с коронавируса, писа Уикенд

Сега очаквано възниква въпросът: „Кобра, къде са милионите за лекарите?” Няколко дни след резила срещу Джошуа, Кобрата не само не е дарил и стотинка, ами дори не обелва дума за гръмкото си обещание. А журналистите услужливо не го и питат.
От побоя над Кубрат Пулев в Лондон се потвърдиха две неща. Първо, че въпреки болните му амбиции Пулев си остава средна ръка боксьор с тенденция към пропадане, и не може да се мери с най-силните в най-тежката категория. И второ, което е много по-срамно, обича да се прави на мъжкар и голям патриот, но се оказва, че думата му не струва пукната пара. Големите приказки за родолюбие, с които Пулев иска да се харесва на народа и така да храни егото си, този път надминаха всякакви очаквания.


„Уикенд” припомня, че на 5 април тази година, точно в разгара на пандемията от коронавируса, медиите в Европа гръмнаха с новината за Кубрат Пулев. Той заяви, че харизва половината от хонорара си от мача с Джошуа в помощ на нашите лекари и медсестри, борещи се с пандемията от Ковид-19.


Изявлението дойде не в кое да е издание, а пред най-големия германски вестник „Билд”. „Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, за болниците и закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус”, отсече геройски Пулев.


Мнозина у нас му повярваха и взеха да го хвалят.

- Advertisement -

Още тогава се знаеше, че премията му, независимо от това дали ще бие, или падне, възлиза на 5 млн. паунда заедно с парични дял от телевизионните права. Според актуалния валутен курс това прави 10 661 484 лева. Но след мача, а и преди него, Кобрата изведнъж забрави за обещанието си. Дори да се иска повече време за това, Пулев най-малкото трябваше да излезе и да потвърди за намерението си от пролетта.


Само че в дните около мача Кубрат Пулев наговори всякакви нелепици, но за обещаното дарение мълча като риба. Кобрата първо засипа със закани на смехотворен английски своя противник Джошуа, като повтори около сто пъти заучената реплика „Томороу ай шоу ю”. Уви, само показа как се става за смях пред целия боксов свят. После върхът на наглостта му бе в искането му за мач реванш срещу Джошуа. „Ако Джошуа е мъж, ще ми даде реванш”, изцепи се Кобрата. Това звучи доста нелепо от устата пишещия се за голям мъжкар, който обеща дарение, но в момента се прави на ни лук, ял ни лук мирисал.

Пулев сам си поръчал
гайдарите на летището

Посрещането на Кубрат Пулев в София се превърна във финалния фарс на целия му резил срещу Антъни Джошуа. Боксьорът, брат му Тервел и свитата гавази излязоха от летището под съпровода на двама гайдари. Те свиреха песента за капитан Петко Войвода, а кичозното внушение беше, че България посреща голям герой.
Говори се, че Пулев сам си е поръчал гайдарите за посрещането. Родопските виртуози взели общо 400 лева, в това число парите за транспорт. Заявката била направена още преди мача, когато Кобрата се надявал, че няма да яде чак толкова бой. Получи се обаче така, че в крайна сметка стана за смях с гайдарите.

На летището имаше малка група жалки клакьори и фенове. Последните бяха основно в пубертетна възраст, имаше и две лелки. Пулев удари автограф направо върху фланелката на някакво момче. После изръмжа нещо, направи си няколко снимки и замина да се възстановява от големия пердах.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече