Румен Радев: Думата на годината безспорно е „Мутри вън“

0

- Advertisement -

Думата на 2020 г. е „Мутри вън“ и това не е просто мой призив, а ехо от стотиците хиляди българи, които не искат да живеят в лъжа и беззаконие. Това каза президентът Румен Радев в предаването „Годината“ по Дарик радио.

Президентът коментира и казаното от себе си миналата година, че 2020 г. ще бъде на отговорност. „Тя не се случи. Имаше отговорност от стотици хиляди граждани за бъдещето на България и съдбата на нашите деца. Нямаше отговорност от българското правителство, от много политици, които в тази сложна, критична за България обстановка не взеха решение, което да съответства на бъдещето“, заяви държавният глава.

- Advertisement -

Държавният глава Румен Радев коментира въпроса дали половин година по-късно би излязъл с вдигнат юмрук от президентството. „Винаги ще изляза и ще го направя, защото аз винаги съм винаги на страната на българите, когато те отстояват своите принципни позиции в името на България“.

Той подчерта, че обединява българите срещу статуквото, беззаконието и несправедливостта. „Ако имаме криза и то вихреща се с ковид 19, ако сме държавата с най-голяма смъртност на глава от населението в ЕС, то е заради характера на това управление. За това ние стигнахме до тук, затова трябва да бъдем непримирими и единни в това наше усилие“, обяви още държавният глава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече