Българи блокирани от дни в Дувър, чакат тестване за COVID-19! Семейство с бебе спи в колата си!

0

- Advertisement -

Българи са блокирани от неделя в пристанищния град Дувър. Сред тях има и семейства с бебета, съобщи Нова телевизия.

Тази нощ далите отрицателен резултат за коронавирус трябваше да се качат на фериботи.Българските консулски служби на Острова обаче нямат информация дали това се е случило.

„Последната информация, която имам, е от полунощ местно време. Дотогава още никой не беше преминал на френска територия”, обясни завеждащият консулската служба в Лондон Николай Ванчев.

Той обясни, че късно през изминалата нощ е получил копие от френските служби на заповедта за отмяна на забраната за преминаване. Това става при наличие на документ за отрицателен тест за коронавирус.

„Лаборатории за тестване има в град Дувър и в съседния град. Хората и към вчерашния ден нямаха ограничения да се придвижват, така или иначе бяха нарушили всички разпоредби за придвижване във Великобритания. Очаква се британската страна трябва да организира масово тестване”, обясни Ванчев.

- Advertisement -

За групата, с която се е срещнал, консулът обясни, че са в центъра на града и около тях има заведения и мотели, които работят.

„Имаше семейство с 8-месечно бебе, то изглеждаше добре. Предполагам, че и тази нощ са спали в колите, но подчертавам, че не е задължително да се седи в тях. Могат да се наемат хотели или мотели“, добави Ванчев.

По-късно от мисията ни в Лондон съобщиха, че в интернет се разпространяват фалшиви съобщения за чартърен полет за български граждани.

Зложелатели са изисквали и такса от нашите сънародници. От посолството ни в Лондон подчертават, че на този етап те не планират такъв полет и че категорично не изискват заплащане от страната на сънародниците ни.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Лондон.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече