Продължаваме да внасяме боклука на Европа! 200 тона опасни отпадъци бяха открити край Пловдив!

1

- Advertisement -

При акция на екоинспектори, полиция и прокуратура край Пловдив бяха открити приблизително 200 тона отпадъци, за които се предполага, че са опасни.

Теренът, където са изхвърлени отпадъците, намиращ се в района на Южното околовръстно шосе, се проверява от специалисти от РИОСВ – Велико Търново, съобщава БНР.

- Advertisement -

На този етап не може да се каже от какво естество са отпадъците, нито от колко време са на това място. Взети са проби за лабораторен анализ.

Проверки с участието на експерти от Министерството на околната среда и водите и представители на пловдивската полиция и районната прокуратура се извършват на още няколко места, потвърди по-рано пред „Хоризонт“ директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев.

1 Коментар
  1. Краси Димчев казва

    Още през 2012 година бях снимал района и се обърнах към Министерство на екологията и водите ! Но Нено Димов покри преписката и беше казал на служителите в отдела “ никой да не се занимава вече с тоя случай“ , а там са заровени тонове с киселина от акумулатори , пластмаси отпадъчни от разглобени Коли , маслени филтри и кой знае още какво под краката ни….. 🙁

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече