Татяна Дончева: Всичко в ГЕРБ е делене на пари и служби, „захлебване“ и стъпкване на всяка опозиция!

0

- Advertisement -

Коронавирусът беляза неизличимо 2020 година. В същото време пандемията бе оправдание и прикритие за вземането на знакови политически решения. На прага между 2020-а и 2021-а Mediapool се обърна към няколко изявени личности от различни професионални сфери. Днес е ред на лидера на „Движение 21“ и адвокат Татяна Дончева.Тя е депутат в четири парламента, била е кандидат за кмет на София и заместник-председател на парламентарната група на „Коалиция за България“. В началото на 90-те години работи като прокурор в Софийската градска прокуратура.

Коронавирусът изненада всички и обсеби 2020 година. Покрай него се роди терминът „новото нормално“, с което трябва да свикнем да живеем. Но може ли да се окаже, че коронакризата ни е върнала към някои позабравени „стари“ и по-важни неща?

Не съм сигурна, че коронавирусът е върнал хората към „по-важните“ неща. Той ги изпрати към страха. Не виждам хората да преосмислят начина си на живот, да преподреждат приоритети, ценности и приятелства. Те са сковани от страх за живота си. Дори когато нарушават забрани, карантини и правила, те го правят импулсивно, без да влагат особен смисъл. Много ми се иска,  въпреки проблемите, да видя у хората желание повече да мислят, когато гледат телевизия, когато изпълняват заповеди, когато организират ежедневния си живот. Така ми се струва, че трябва да изглежда „новото нормално“ за всеки от нас.

Коронакризата беляза и политиката тази година. Как се справиха управляващите с нея?

С коронакризата нашите управляващи се справят според възможностите си. Първото ни място в класацията по смъртност е резултат от техните дългогодишни „упражнения“ в сферата на здравеопазването. Никаква здрава мисъл, нескончаеми PR-изяви. 

2020-та бе и поредна година на протести. С какво по-различно ще ги запомните, ще оставят ли по-траен отпечатък от друг път и какъв ще е той?

- Advertisement -

Протестите са предвестник на събуждане на народа. Моралните искания на хората са знак, че има потребност от пълно скъсване с ГЕРБ-аджийския начин на правене на политика. Всичко в тази партия е делене на пари и служби, „захлебване“ или стъпкване на вкяка опозиция. Вземат се безумни държавни решения с тежки и дългосрочни последици за гражданите. Надявам се това да се разбере и от хората с политически мераци и амбиции. 

2021-ва ще е година на избори. Очаквате ли те да променят досегашното статукво и в каква посока?

Очаквам обединяване на усилията. Очаквам привличане на хора с качества, с визия, с познания и умения в различните области на държавния живот. Това е най-голямата гаранция, че ще променим статуквото в правилната посока, а именно – отстраняване на мутрите и мафията от властта.

Вашите очаквания, надежди, страхове за 2021 година?

Надеждата ми е да си подредим държавата, да създадем ясни и благоприятни перспективи за мнозинството български граждани. Страховете? Да не сработи познатият робски чип.

Източник: Mediapool

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече