Социолог очерта какво се очаква за България в идните месеци: Борисов се срина през август, Триото и Манолова не могат да бъдат негова алтернатива

0

- Advertisement -

Никой не печели войната с коронавируса. Ще има промяна, която ще наложи нови лица. Не сме стигнали до края на тази история. Може да видим как тази война се отразява на нашата политика. Това коментира социологът Андрей Райчев.

Пред БТВ той очерта какво се очаква за България в идните месеци.

„Управляващата коалиция вероятно ще се превърне в предизборна коалиция. Ще се опитат да постигнат максималното. ВМРО нямат сили за самостоятелно влизане в парламента“

Райчев очерта какво може да е бъдещето за ГЕРБ.

„Г-н Борисов постигна през април 60% ситуационен рейтинг. После се срина. През август изглеждаше, че той е приключил. В началото на септември те самите искаха да слизат от власт. Оцеляха на косъм. След което сега постигна някаква средна стабилност. При всички изследвания са водеща партия. Имат всички реални шансове пак да бъдат номер едно“, каза той.

- Advertisement -

Триото и Мая Манолова не могат да бъдат алтернатива на Борисов, смята социологът.

„Тяхната съдба ще се реши от това дали ще могат да се обединят. Никой не им дава повече от 5-6% За Трифонов никой не се съмнява. Повечето хора му сочат 400-500 000 души“, коментира социологът. 

По думите му към момента у нас няма голяма партия, а само средни. Той допуска възможността след парламентарните избори през март да не може да се състави правителство и да се търси друг вариант. Борисов обаче не искат служебен кабинет на президента, напомни Райчев.

През ноември догодина пък вероятно ще са редовните президентски избори. Социологът отбеляза, че на Нинова няма да й е изгодно да се откаже от подкрепа за Румен Радев за втори мандат. Райчев смята, че тя е променила партията.

В анализа си социологът не пропусна да спомене подкрепата, която турският президент Ердоган е дал на ДПС. Райчев допуска, че това може да възроди партията на Ахмед Доган, която през последните избори е имала изключително нисък резултат. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече