Безобразията на златната кокошка „Топлофикация София“

0

- Advertisement -

Природни аномалии, продължително засушаване, топене на ледниците – това са последиците от глобалното затопляне, за което е виновна човешката дейност. Единствено софийската топлофикация се държи така, сякаш сме в състояние на глобално застудяване, даже направо замръзване. През няколко месеца текат обществени скандали, тлее непрекъснато обществено недоволство, което няма партийна окраска, защото монополистът ощетява поравно всички.

Явно много, ама много златна кокошка ще е софийското парно, след като всички управляващи в продължение на десетилетия безусловно се съобразяват с безобразията му. Уж по-ниски цени на газа, фанфари, самохвалби и накрая по-високи сметки. Уж пари връщат, пък те сметките пак по-високи с върнатите пари. Уж намаляват цената, ама намалената цена я увеличават, защото – кой знае защо. И в КЕВР не знаят. Или по-точно знаят как да извъртят нещата, така че не само да не връщат, ами да ни баламосат, че са ни върнали, а пък всъщност да ни надвземат. Истински факири.

И всеки път имат обяснение – ниски температури, пандемия, седене вкъщи. Един пенсионер все си е вкъщи, откъде идва увеличението при него тогава? Мълчат от Столичната община, мълчат и от енергийното министерство. И в КЕВР се умълчаха. Само от „Топлофикация-София“ не мълчат. За да ни кажат как не разбираме нищо. Това е положението, както обича да казва парламентарната шефка, пише Васил Ванков до редакцията на „Ретро“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече