Здравният министър позеленя от яд, че го бъзикат за ваксините в камион за кренвирши! (А кой му е виновен за това скудоумие?)

0

- Advertisement -

Здравният министър проф. Костадин Ангелов осъди ироничните коментари, породени от факта, че вчера ваксините бяха транспортирани от София до Пловдив и Бургас в бус, предназначен за превоз на кренвирши и други колбаси. След като стана първият ваксиниран срещу коронавирус българин той заяви, че хуморът в подобна ситуация е неуместен и подчерта, че всяка помощ в тази тежка ситуация е необходима и навременна. България не е единствената държава, която използва за логистиката средства за транспортирането на храни, обясни здравният министър.

Самият проф. Ангелов стана герой на шегаджийски колажи заради кренвиршите и ваксините, а социалните мрежи бяха залети с коментари от рода на: „Когато резултатите от работата на учените биват транспортирани в бус на фирма за кренвирши, започваш да се чудиш, защо ни е ваксина срещу COVID 19 на нас българите. Дали ракията не беше по-добра идея?

„Ваксина, докарана с бус за кренвирши и набутана в хладилник от 60-те! Иначе за суперкомпютър говорим!“, негодуват и други граждани във фейсбук.

„Днес България, заедно с почти всички държави в Европа, се изправяме в едновременни усилия в битката срещу коронавируса. Вярваме, че с започване на ваксинирането, ние ще победим тази пандемия и ще се върнем към нормалния начин на живот”, заяви здравният министър пред журналисти. Той показа и документа, който се предоставя на всеки ваксиниран. В него са въведени имената, както и датите, на които са поставени двете ваксини. Проф. Ангелов сподели, че се чувства добре след ваксината.

- Advertisement -

„Не би следвало човек да се зарази, след като си е поставил ваксина. Видях какво става в социалните мрежи, не мисля, че това трябва да бъде акцентът. България не е единствената държава, която използва за логистиката средства за транспортирането на храни. Това се случи и в САЩ, където компания, специализирана в транспорта на храни, по специално на риба тон, пренася и помага на правителството за ваксините. Подобен е опитът и в Канада – с фирма за сладолед“, обясни здравният министър.

„Благодаря на всички производители, които се включиха в този процес. Очаквам и други български производители да се включат. По договор ваксината трябва да дойде с камиони от компанията- създател на ваксината до всички 28 точки в страната. При първата, символична доставка, ваксините дойдоха само с един камион – до София. Ние имахме грижата да осигурим доставката към останалите точки. Ние сме осигурили и температурния режим за транспортиране на ваксините. Това не беше необходимо, защото те бяха транспортирани в кутии със сух лед. След това бяха поставени в хладилници, които поддържаха от 2 до 8 градуса. Ваксините, които тепърва ще пристигат, ще се поставят в хладилниците, които закупихме, защото тогава ваксинацията ще протече по-дълго”, подчерта проф. Костадин Ангелов.

Комичните колажи и коментари, породени от извозването на ваксините с бусче за кренвирши обаче продължават да се разпространяват във фейсбук. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече