Ресторантьори: Предложението на Марияна Николова е недопустим двоен стандарт

0

- Advertisement -

Ресторантьорите у нас възразиха остро срещу предложението на министъра на туризма Марияна Николова ресторантите в хотелите да работят с удължено работно време, за да може в тях да се посрещне новата година. Бизнесът обаче определи идеята като дискриминационна и недопустим двоен стандарт.

Тази сутрин вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обяви, че ще предложи работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00.30 часа. В същото време обаче заведенията извън хотелите остават затворени, посочват от бранша.

- Advertisement -

„Няма как да бъдем убедени, че ресторант в хотел е по-безопасен от такъв извън него. Съгласни сме с г-жа Николова, че е по-добре празненствата да се провеждат в контролирана среда, а не по стаите. Същото твърдим отдавна. Но подчертаваме, че това важи и за събирания в частни домове на големи групи от хора без спазване на противоепидемичните мерки. И беше по-добре тържествата да се провеждат в заведения, където се направиха огромни инвестиции за осигуряване на безопасна среда“, категорични са от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.


От там допълват, че вече е късно да се вземе обратно решение и ресторантите да отворят за Нова година, но настояват идеята на министъра на туризма да не се реализира.

„Категорично отказваме да бъдем единствена изкупителната жертва и отново да понесем последствията на евентуално ново разпалване на епидемията след празниците“, допълват още организациите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече