Гешев се бори с битовата престъпност с Фейсбук статусчета! Цигани пребиха и ограбиха 72- годишен дядо!

0

- Advertisement -

Двама мъже пребиха и ограбиха 72-годишен пенсионер в Нова Загора. Откраднали 150 лв. Задържани са скоро след нападението.

По време на разследването е установено, че нападателите Ж.Х. и Г.П. -от ромски произход са проникнали в дома на самотно живеещия възрастен мъж, за да го ограбят. За целта предварително си подготвили и сложили маски, криейки лицата си. Влезли в дома на пострадалия и го заплашили с ножове. След това покрили главата му и му нанесли побой, удряйки го с юмруци в главата. По-късно си купили алкохол и наркотици с откраднатите пари. По време на разследването са намерени ножовете и маските на обвиняемите. 

„Поредните необразовани младежи, въоръжени и маскирани, бият и грабят последните спестявания на самотен възрастен човек. Дребно, маловажно и смешно за някои. Но важно за Прокуратурата и МВР“, написа по случая главният прокурор Иван Гешев.

- Advertisement -

По какво личи, че е важно за Прокуратурата и МВР,не става ясно. Една публикация в социалните мрежи няма да компенсира шока и болките на възрастния човек, нито ще придотврати последващи такива нападения.

И.ф. административен ръководител на Районна прокуратура – Сливен Иван Иванов и старши комисар Димитър Величков – директор на ОД на МВР лично посетиха дома на пострадалия, за да му съобщят, че нападателите са арестувани. 

Предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече