Илияна Йотова към българските емигранти: Показахте силата на българския дух!

0

- Advertisement -

2021-ва да бъде много здрава, много светла година, в която мечтите, късметът, щастието и вярата ще бъдат винаги заедно с вас! Това пожела на българите по целия свят вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя избра многоезичния мултимедиен канал на БНР ”Радио България”, за да отправи своето специално видео обръщение към нашите сънародници отблизо и далеч.

- Advertisement -

Във видео посланието си вицепрезидентът припомня, че през отминалата година, заедно с държавния глава Румен Радев, са подготвяли мащабен форум, който да събере българи от всички кътчета на света:„Не успяхме, кризата ни попречи, но ще го направим тогава, когато можем. А дотогава продължаваме да градим мостове, да заздравяваме взаимоотношенията и връзките помежду си. Знаете ли колко много ни липсваха тези срещи?

Но ние ги заменихме с нещо още по-добро – всекидневни разговори с вас, четейки вашите писма, в които споделяхте своите тревоги, стрес, страха за близките, които сте оставили в България, страха за там откъдето сте. И се опитвахме да ви успокоим и да ви кажем, че тук, в България правехме всичко възможно, за да са сигурни вашите близки, а вие да сте спокойни. Четяхме за вашите успехи. Гордяхме се за това, че българи са на първа линия в болници, в полиция, в метро. Бяхме горди и за друго – че ни показахте силата на българския дух.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече