Експертът Васил Филипов: За Турски поток да се потърси отговорност от властта за милиардните инвестиции! Борисов слугува на чужди интереси!

0

- Advertisement -

За Турски поток” трябва да се потърси най-напред отговорност от властта за тези големи инвестиции, които няма да могат да се изплатят. Това са над 3 милиарда. Все едно да чакаш от умрял писмо или от к..ва запис. Това заяви пред Фрог нюз енергийният експерт Васил Филипов.

И какво като го има Турски поток. Преди години на Борисов му предложих да се включим в турската газопреносна мрежа и да направим интерконектора Комотини-Стара Загора. Но не би. Слушаме и изпълняваме на Москва.

Газът е руски. И трябва да се плаща много висока газопреносна такса, за да се изплаща газопровода. По този въпрос властта оглушително мълчи, обясни той.

Що се отнася до американските санкции – ще има санкции, ще има и промяна, категоричен е експертът.

- Advertisement -

Премиерът е заблуден човек по отношение на азербайдажанския газ. Ще има такъв ако направим интерконектора с Комотини. Когато се доберем до тръбата Танок, тогава ще има азербайджански газ. И трябва построим интерконектора Комотини-Стара Загора.

Потекъл е азербайджански газ? Потекли са му лигите на премиера. По цял ден лъжат и говорят небивалици, допълни той.

Що се отнася до Сърбия, те ще получават газ от България. Но газта е много малко и ние сме губещи. Този голям газопровод няма да може да се напълни, няма да може да се изплаща. Ангажираме територия, тръби… Слугуваме на чужди интереси…, – коментира още Филипов.

Уж бил национална газопреносна мрежа, а е само за транзитен газ и затова няма да снабдява с газ Руско-турски-балкански поток селища като Лом, Оряхово и други в Северна България.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече