Учредиха партията на Васил Божков “Българско лято”

0

- Advertisement -

Партията на бизнесмена Васил Божков -„Гражданска платформа Българско лято“, е била учредена онлайн от над 900 членове, се посочва в съобщение до медиите.

За председател на новата формация е избран Борил Соколов, който до 2017 г. е бил маркетинг директор на „Еврофутбол“.

„Време е да приключим прехода. И заедно да отворим нова страница. Никой досега не ви даде възможност. А вие можете! Дълбоко в себе си всеки един от вас се съмнява, че хунтата може да бъде победена. Аз обаче не се съмнявам. Знам, че това може и трябва да се случи. По един или друг начин всеки е потърпевш от провала на прехода. Заедно имаме последен шанс и аз няма да ви предам! Идва времето за справедливост. Справедливост за всички. Без компромиси. Съд и затвор за виновниците за третата национална катастрофа. Страхът и отчаянието са основните им оръжия. Народът ни обаче е силен и вече е буден. Ние сме силата“, казва Васил Божков, който според съобщението се е включил с жива връзка.

- Advertisement -

Според председателя на партията днес се прави следваща стъпка към реализирането на единствения алтернативен политически проект. „Време е за последния бой. Това е последният шанс за България, ако не променим нещата и не тръгнем в правилната посока сега, после ще е твърде късно. Сега е моментът всеки един от нас да даде максимума от себе си за една по-добра, по-силна и по-обединена България. Всички други партии са се маскирали като алтернатива, при нас маски няма да има. Всеки един от вас ще бъде себе си и ще намери много приятели и съмишленици, готови да си помагат във всеки момент. Само така обединени ще можем да видим родината си там, където искаме да бъде“, казва Борил Соколов.

От съобщението се разбира, че е приет партиен устав и че са избрани три партийни съвета, които ще са управляващи органи – национален (19 члена), изпълнителен (29 члена) и контролен (5 члена).

За да участва партията в предстоящите парламентарни избори, тя трябва да бъде регистрирана в съда. За целта учредителите трябва да представят учредителна декларация, устав, списък с поне 2500 партийни членове и др. Няма срок за произнасяне на Софийския градски съд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече