Градският транспорт – поредното безумие на Йорданка Фандъкова

0

- Advertisement -

Отдавна е известно, че кметът на София Йорданка Фандъкова няма интелектуалния капацитет да управлява най–големия и важен български град. Нещо повече, госпожа кметицата всекидневно ни напомня за това, случайно да не забравим. В първите дни на новата година тя и нейният екип сътвориха поредното безумие.

Контрольорите в градския транспорт отново ще са в действие, но в ранните часове на деня няма откъде да си купиш билет, нито да си заредиш картата. Значи хем няма как да си вземеш билет, хем глобата ти е гарантирана! Разбираме, че Центърът за градска мобилност, благодарение на некадърното и мърляво управление в последните години, няма пари и се нуждае от попълване на бюджета. Заплати и бонуси все пак трябва да се взимат. Обаче да го правиш по такъв примитивен начин…

Имаме усещането, че Фандъкова никога не е ходила в чужбина. Тя не е ли виждала как е уреден въпросът с билетите и документите за пътуване в другите държави? Не е ли чувала, че има умни системи за продажба и контрол? Никога ли не е разговаряла с някой от колегите си в Европа? Някой от безбройните калинки в Столична община няма ли да й каже, че в столиците на Европа, във всички, има автомати, има специални карти,дори есемеси има. В нормалните страни знаят как елегантно да вземат парите на хората, хем градският транспорт да е на печалба, хем пътуващите да са доволни. Само в София ЦГМ гледа на пътниците като на аборигени, които трябва да бъдат наказвани, мачкани, депресирани и тормозени.

- Advertisement -

Покрай поредното безумие на Фандъкова стана ясно, че още преди 10 години София е трябвало да въведе Е-система за билети за градския транспорт. Естествено, не го е направила. Защо й е Фандъкова да се занимава с глупости? Къде по-лесно е да се перчиш със строителството на метрото, за което нямаш никаква заслуга, защото парите идват от правителството и Европа. Ама потънали някакви милиони в тази система? Голям праз! Има бюджет, има ЦГМ, все отнякъде ще се възстановят.

Историята с билетите само потвърждава мнението на 75 % от столичани – Фандъкова е неспособна да предложи минимална идея какво да се направи в София, за да заприлича този град поне малко на нормална европейска столица. И тези 75 % не са измислица, те никога не се явяват на изборите за кмет на София.

Добри Кожухаров, Антени

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече