Валери Григоров: МВР се намира в структурно-функционален хаос! Вътрешният министър не знае защо е там

0

- Advertisement -

МВР в момента се намира в нормативен, структурно-функционален и управленски хаос. Това заяви пред БНР Валери Григоров, бивш началник на Охранителна полиция в СДВР и бивш директор на Гранична полиция.

„ДАНС изцяло е овладяна и е под контрол“, коментира пред БНР Григоров.

Според Валери Григоров през цялото си управление премиерът Бойко Борисов е бил инициатор на „алтернативни паралелни структури, създадени по негова инициатива и под негов пряк контрол, за да може да владее оперативната обстановка през тях“. Това обаче по думите му е формирало „алтернативни паралелни структури, които функционално съвпадат с основните структурни звена“.

- Advertisement -

„На базата на създадени алтернативни повтарящи се структурни звена към настоящия момент ние имаме 16 дирекции (в МВР – бел. ред.), които не работят по-добре и не подобряват управлението на МВР“, смята Григоров.

Самото дублиране на основни структурни звена продължи и извън МВР, подчерта той в предаването „Преди всички“.

„С управлението на Борисов няма никакво значение кой е вътрешен министър. В момента виждаме, че има един вътрешен министър, който не знае защо е там. Той пребивава единствено и само защото Борисов му е казал да бъде там министър, а не защото е наясно, не защото прави нещо“, изтъкна още Григоров.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече