Българите в Брюксел излязоха на протест, докато евродепутатите обсъждат ситуацията у нас!

0

- Advertisement -

Пореден символичен протест на българите в Брюксел под прозорците на Европейския съюз. Сънародниците ни се събират редовно, за да изразят недоволството си от случващото се у нас и да подкрепят продължаващите в страната антиправителствени протести. Днес в Европейския парламент комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) отново на дневен ред са проблемите с демокрацията и върховенството на закона в страната.

Подобно изслушване имаше в края на август миналата година, след което групата с председател нидерландския евродепутат Софи инт Велд изпрати допълнителни въпроси към българските власти. Отговорите тогава не бяха задоволителни.

- Advertisement -

В днешното закрито заседание ще бъдат изслушани зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов, заместничките на главния прокурор Даниела Машева и Красимира Филипова и председателя на Комисията за защита от дискриминация Ана Джумалиева.

Ще участват и представители на Еврокомисията и Венецианската комисия. Елена Йончева е българският евродепутат член на групата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече