Наглост! Фандъкова ползвала градски транспорт. А Мерцедеса S-класа?

0

- Advertisement -

Пътувам повече с автомобил, но ползвам и градския транспорт. Това заяви столичния кмет Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на бТВ. Разбира се излъга. Фандъкова се качва на трамваи, метро или тролеи само когато има мероприятие и с цел ПР. През останалото време тя ползва Мерцедес S-класа с шофьор-офицер от Националната служба за сигурност.

Подобни автомобили ползват и някои висши служители на общината.

Нещо повече, Столична община заделя около половин милион за купуване на нови луксозни автомобили за служебно ползване.

През април 2020 г. независимият общински съветник Борис Бонев изпрати официална позиция до кмета на София Йорданка Фандъкова, в която настоява поръчката за нови луксозни служебни автомобили да бъде изцяло прекратена, а не просто временно спряна.

Не е спряна и до днес.

Самата Фандъкова през 2012 г. заявява, че ще се откаже от служебния автомобил на НСО и от двамата шофьори-офицери от НСО. През 2021 все още не се е отказала…

- Advertisement -

Преди 2 години Фрог нюз отправи писмено запитване до Столична община кои служители какви и колко служебни автомобили ползват. Няма отговор и до днес. 

За сравнение ще припомним, че премиерът на Дания, кметът на столицата Копенхаген, както и членовете на кабинета на кралицата Маргрете II се придвижват с велосипеди и с градския транспорт.

Дания – 400 млрд долара БВП.

България – 66 млрд долара БВП.

Фандъкова, спри да лъжеш. Всичко плащат столичани, които са репресирани с нови и нови такси и глоби за паркиране без да си построила достатъчно паркинги. Това е нагло!

Фрог нюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече