Кирил Вълчев на колене при Бойко: Моля те, направи ме шеф на БТА!

0

- Advertisement -

Водещият на обзорното предаване „Седмицата“ по Дарик радио Кирил Вълчев е ударил коляно и получил благословията на Бойко Борисов за шеф на БТА. Премиерът е посрещнал 47-годишния дипломиран юрист, който се явил на срещата с един куп препоръки – от Съюза на българските журналисти, от сегашния си работодател Радосвет Радев – известен агент на ДС, занесъл още на премиера специално подготвено писмо от служители в телеграфната агенция, които неистово го искат и му е показал някакви индулгенции от международни организации, с неясно какви функции.

Премиерът е казал тежкото си „да“ на Вълчев и вече е разпоредил на шефа на Комисията по култура и медии в парламента Вежди Рашидов да сведе за указание до хората от ГЕРБ, че това е човекът, за когото трябва да гласуват. Досега няма случай, в който парламентарната група да се опита да прокара мнение, различно от това на Бойко Борисов. Така, че може да се очаква ГЕРБ да си избере Вълчев за шеф на БТА, в странна коалиция с хората на Христо Иванов, Атанас Атанасов и Мая Манолова, които по принцип искат неуморно оставката на Борисов.

- Advertisement -

Вълчев е близък до  кръговете, защитаващи интересите на международния спекулант Джордж Сорос у нас, както и на хора, гравитиращи около скандалния олигарх Иво Прокопиев и неговия „Капитал“. Преди да отиде на молебен при Борисов, Вълчев се е срещал с шефа на „Да България“ Христо Иванов, с Мая Манолова, както и с Отровното трио. Пред хора от журналистическата гилдия радиоводещият се похвалил, че покойният директор на телеграфната агенция Максим Минчев, който изгуби битката с коронавируса, го е посочил приживе за свой наследник.

Верни на принципа, че за мъртвите се казва или добро, или нищо, от сайта „Антени“ само припомнят, че Максим Минчев превърна Българската телеграфна агенция в неособено интересен сайт и създаде хранилка за вечния „интелектуалец“ Гого Лозанов, който оглавява куха структура срещу огромна за средния стандарт у нас заплата. Кирил Вълчев е дал дума да продължи делото на покойния Минчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече