Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно!

0

- Advertisement -

Президентът продължи да настоява за промени в Изборния кодекс, които да въведат и у нас, като в САЩ, гласуване по пощата. Само преди два дни той постави въпроса на срещата си с ЦИК и му бе обяснено, че за целта трябват законодателни промени, защото такава практика в България няма.

„Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави – гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес“, обяви Радев по време на поредната доза консултации за датата на парламентарния вот.

Днес на „Дондуков“ 2 Румен Радев се срещна с лидера на „Републиканци за България“  Цветан Цветанов. 

- Advertisement -

Още в самото начало Цветанов се оплака на президента, че не го канят в националната телевизия и поиска смяна на МВР шефовете в страната.  

„Голямата тревожност идва в организационната работа. За да има допълнително спокойствие у гражданите е нужно да има ротация на всички областни директори на полицията на МВР“, заяви бившият втори в ГЕРБ, който един мандат беше и вътрешен министър.

Цветанов обясни, че това ще даде възможност да се прекъснат зависимостите и интересите, които хора на място биха искали да упражнят върху гласоподаватели. Според него така ще може да се противодейства и на купения вот от гетата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече