ЧУТОВЕН СКАНДАЛ! Фирмата, която ще доставя машините за гласуване, ги е поръчала още преди търга! Готвят се да манипулират вота!

0

- Advertisement -

Дружеството „Сиела Норма“, което беше определено от Централната избирателна комисия (ЦИК) за изпълнител на обществената поръчка за доставка на машините за гласуване, е поръчало машините още преди началото на търга. Това заяви пред БНТ изпълнителният директор на фирмата Веселин Тодоров.

„Поръчали сме ги малко преди началото на търга, защото толкова машини не могат да бъдат произведени в такива кратки срокове. Такъв е животът, трябва да се рискува. Но в момента нямаме никаква сигурност, че ще подпишем крайният договор, защото не знаем дали някой няма да обжалва решението“, каза Тодоров.

В поръчката участваха общо осем кандидати, но на финала на надпреварата останаха само двама от тях, които подадоха оферти – „Лекс.БГ“ и „Сиела Норма“. Предложенията се оказаха еднакви като стойност. При последвалите проведени преговори на Комисията по поръчката с тях, „Сиела Норма“ е обявила, че ще намали с 1000 лева без ДДС цената. Поръчката е за закупуването на 9300 машини за гласуване, а прогнозната стойност е около 36 млн. лв. без ДДС за предстоящите парламентарни избори.

- Advertisement -

Двете дружества се свързват с адвокат Иван Тодоров. Той е краен собственик на „Сиела“, но формално няма връзка със собствеността на „Лекс“, които поддържат сайт за правни новини и поддържат най-голямата база нормативни актове със свободен достъп.

Веселин Тодоров каза още, че на 10 февруари трябва да дойдат първите машини, а между 3 март и 15 април – останалата част. Той добави, че на „Сиела Норма“ е забранено да подменя машини в изборния ден, ако някоя от тях се повреди. Ще могат да се сменят само батерии или печатащото устройство.

Борисов е готов да плати 36 млн. лева, защото го прави с парите на гражданите! С наште пари купува предварително машините за гласуване, с цел вотът да бъде отново манипулиран, изцяло в стил ГЕРБ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече