Кмет: Непремереното изпускане на яз. “Студена” създаде проблеми

0

- Advertisement -

Непремереното изпускане на язовир “Студена” е създало допълнителни проблеми. Това стана ясно от думите на кмета на Радомир Пламен Алексиев. В тази община продължава да е в сила частично бедствено положение.

- Advertisement -

“Ситуацията е тревожна, защото при село Прибой имаме скъсана дига, има евакуация на хора. Река Струма минава през цялата община и всички населени места, които контактуват директно с реката, са под напор. Изпускането на язовир Студена е непремерено… Изграждаме диги, но те са малки. Имаме пясък, чували, техника, но проблемът е, че не можем да отводним селата, защото няма къде да прехвърлим водата”, посочи кметът, цитиран от Българското национално радио. 


Ситуацията в община Перник и Радомир ситуацията е започнала да се нормализира. Река Струма е свалила нивото си. Реките се оттичат. В някои общини е започнало оттичане на водата, а домовете под вода се отводняват. Засегнатите квартали все още са с блокиран достъп за жителите, които няма да могат да се приберат по домовете си поне още няколко дни. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече