Тежък сняг прекърши дървета и затапи пътища в Шуменско!

0

- Advertisement -

Тежък мокър сняг е потрошил клони и цели дървета в района на Природен парк „Шуменско плато“ около Шумен, засегнати са пътни участъци, а общината затвори за автомобили популярното трасе от парка Кьошковете към Стария град заради дървета, препречили пътя.

- Advertisement -

„Затворен е пътят от парк „Кьошковете“ (от ресторант „Боровец“)  до разклона на Стария град поради многото нападали клони на пътното платно. На места има прекършени и цели дървета. В момента работници от общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ и АМ „Черно море“ разчистват пътя, но той ще остане затворен до утре заради очакваните дъждове и през нощта.“ – обясни пресаташето на Община Шумен Роза Енчева.

Полицейските патрули от двете страни на участъка не спряха обаче шуменци да се порадват на първия за сезона сняг и върволици от коли се образуваха по двата алтернативни пътя през шосето за Новосел и това за мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. Нападали напреко на пътя дървета имаше и по панорамния път между комплекса и Стария град.
От общинската администрация съобщават, че ще информират допълнително гражданите кога пътят ще бъде отворен за движение на МПС. Оттам предупреждават също, че и движението от Стария град до паметника „Създатели на българската държава“  е затруднено и призовават шофьорите да бъдат внимателни в тази част от платото.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече