17 партии се изправят срещу Борисов на изборите

0

- Advertisement -

17 партии се обединяват в коалиция срещу ГЕРБ за предстоящите избори. Сред тях има и граждански организации, като се обмисля общо явяване на парламентарния вот. Потенциалните политически партньори се събраха за преговори в столицата по покана на съпредседателя на ГПП „Ние, Гражданите“ Светозар Съев.

- Advertisement -

Все още не е ясно кои конкретно са политическите субекти, които обмислят този общ фронт. Със сигурност обаче в партията „Ние, Гражданите“ има двама генерали – бившият шеф на „Гранични войски“ Валери Григоров и бившият командващ на 61 Стрямска механизирана бригада Димитър Шивиков, както и бивш офицер от НСО – Максим Велков. На срещата е станало ясно, че обединяващото между всички седемнадесет партии и граждански сдружения е участието им в националните протести в страната през лятото и есента.

Те посочиха и шест основни теми, около които могат да изградят обща политическа платформа и гражданско обединение. Сред тях са отхвърлянето на модела на управление, спиранен на корупционните схеми и практики на ГЕРБ, както и на останалите представители на статуквото; поствяне на интересите на българските граждани и интересите на българската държава пред всички останали.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече