Бившият социалист Красимир Янков прави нова партия

0

- Advertisement -

Създадохме нов ляв политически проект ПП „Българска прогресивна линия“. Това обяви от парламентарната трибуна на НС независимият депутат Красимир Янков в началото на новата парламентарна сесия

„Все повече хора, желаещи промяна, ни подкрепят“, каза още в изявлението си той.

Янков е един от социалистите, които през септември се отцепиха от групата на БСП в парламента и станаха независими депутати. Той бе и кандидат за лидерския пост в партията на преките избори на левицата през есента.

- Advertisement -

„Със своята работа в Народното събрание, участието в дебатите, парламентарния контрол и внесените законопроекти, работихме за отстояване на парламентаризма. Следвайки принципите си, напуснахме ПГ на БСП, за да останем социалисти. За всички последващи действия получихме подкрепа от все повече хора, желаещи промяна. Затова създадохме новия ляв политически проект – ПП „Българска прогресивна линия“, каза Янков.

Той призова президентът да определи дата за изборите максимално отдалечена във времето.

Янков се обяви против промени в Изборния кодекс, свързани с въвеждане на форми на гласуване, които не са традиционни за нас. 

„Това Народно събрание ще остане в историята с бойкота на нормалното функциониране на парламентарната дейност от опозицията и пълната липса на желание за диалог от страна на мнозинството“, направи оценка той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече