Карадайъ: От тези избори зависи как ще се справим с вируса ГЕРБ

0

- Advertisement -

На старта на новата пленарна сесия лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи остри критики към управляващите. 

„С тази сесия ще затворим страницата на един доста противоречив и разнопосочен период от нашата най-нова история. Период на безпомощно лутане, самонадеяно и безотговорно поведение, управление без рефоми, с доста пиар и самохвалство“, направи оценка лидерът на движението в декларация.

„Междуинституционалната война разрушава държавността. Напрежението в обществото расте, разделението се задълбочава. Коронакризата направи по-видимо истинското положение на нещата.  Последната изминала година ще запомним с безразборното харчене. Проблемите не само не се решават, създават се нови проблеми, въпреки че решенията са ясни и известни.“, посочи Карадайъ.

- Advertisement -

По думите му има разлика между медийно афишираните успехи и реалността, защото всеки ден гражданите изпитват прехвалените постижения на ГЕРБ. 

„Предстоят най-важните избори след 89-а. От тези избори зависи дали и за колко време ще се справим с кризата, създадена от ГЕРБ. Ако ползваме терминологията на COVID кризата – как и за колко време ще се справим с вируса ГЕРБ, който унищожава демокрацията и свободата в България“, каза още Карадайъ.

„ДПС ще продължава отговорно да изпълнява мисия за гарантиране на правата на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, за развитие на икономиката. ДПС отговорно ще представи своята програма пред своите избиратели и всички български граждани. Програма за ускорено догонващо развитие на страната. ДПС ще продължава да работи за приоритетите чист въздух, чиста вода, чиста енергия, високи технологии, водородна икономика и включване на свободните и активните граждани“, добави председателят на ДПС и посочи, че движението ще участва активно за реализиране на Зеления пакт на ЕС.

„Ние от ДПС апелираме към всички избиратели, цялото гражданско общество и всички политически сили да бъдат съпричастни към избора на модел за бъдещето на България“, каза Карадайъ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече