Радев размаза осъдения на затвор Марешки: Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под Конституция, която не си чел, а вие го направихте!

0

- Advertisement -

Оценявам високо вашата откровеност. Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под Конституция, която не си чел, а вие го направихте.

Това заяви по време на срещата си с партия „ВОЛЯ“ държавния глава Румен Радев.

Днес се провеждат консултациите между президента и парламентарно представените партии. През уикенда имаше разговори с политическите формации извън Народното събрание, както и с българските организации зад граница.

Консултациите с партия „ВОЛЯ“ бяха с изключително остър тон и взаимни нападки. „С призива „Мутри вън!“ изкарахте мутрите на площада и потопихте устрема на правилно протестиращите българи, които се надяваха на промяна“, поде лидерът на „ВОЛЯ“.

От партията призоваха парламентарните избори да се проведат на възможно най-ранната дата – 28 март, като Марешки отсече: Не знам защо бихте дали заден ход.

Лидерът на партията не пропусна да изрази и учудването си от стартирането на подобни консултации за провеждане на изборите едва сега – 2 месеца преди провеждането им.

„Консултациите ги определям аз и ако бяхте чели и настоящата Конституция, щяхте да разберете, че те са в срок. Давам време на всички фактори да се задействат, да се активират. Мудно се задействате“, посочи Радев.

- Advertisement -

Марешки го контрира с въпрос: А вие какво получихте, че да се отмятате от датата?

„Господин Марешки, прочетете Конституцията. Видяхте ли да е издаден мой указ, с който се определя датата?“, попита Радев.

Лидерът на „ВОЛЯ“ посочи категорично – вярва на здравните власти и на общините, които твърдят, че са в пълна готовност изборите да се проведат на 28 март.

„Вие вярвахте и на проекта за нова Конституция, но той се оказа пълен фейк. Вие разчитате ли на вашите наблюдатели и застъпници за тези избори? Знаете ли параметрите на помещенията, какво ще пише в здравния протокол, на какво отстояние трябва да са хората? Замислялили сте се, че тези наблюдатели може да останат извън помещението?“, попита Радев.

Марешки обаче предложи – членовете на секционните избирателни комисии да влизат след направен PCR тест. „2 месеца преди изборите е абсурдно да коментираме Изборния кодекс“, отсече Марешки. Радев обаче го контрира – защо партията, която е част от парламента, не го е направила. „А вие защо не инициирахте такива консултации?“, попита Марешки.

Консултациите завършиха остро: „Вие сте поредният случайно попаднал на „Дондуков“. Такъв сте си. Нищо не направихте срещу картела. Нещо не казахте. Това е един безсмислен и пропаднал мандат“, отсече Марешки.

„Вие с тази политика твърдо сте се устремили извън парламента. Успех ви пожелавам!“, завърши президентът. 

Прегледана: 7351

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече