Политически COVID: Обявяват агентите на ДС преди изборите

0

- Advertisement -

Депутатите от Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред решиха да променят състава на Комисията по досиетата. Възникнаха въпросите защо това се случва малко преди парламентарните избори и ще попречи ли това на нормалната й работа.

„Съмнителното и плашещото за мен е, че това се прави преди изборите. Аз виждам една доста сериозна заплаха те да бъдат опорочени“, каза в „Тази сутрин“ Екатерина Бончева, член на Комисията по досиетата.

„Законопроектът, който изисква промени в Закона за досиетата, е в две части. Едната е намаляване броя на членовете в комисията на пет души, което не е най-добрата практика. Аргументът е, че по този начин бюджетът ще се оптимизира. Първоначално бяхме 9 души, след това останахме 7, но 5 членове на комисията е нещо доста застрашаващо действията й“, обясни Бончева.

- Advertisement -

„Втората поправка е добра. Тя ще спре една противоречива съдебна практика, която ние така или иначе не следваме“, допълни тя.

„Не мога да разбера защо е това бързане и това ме навежда на съмнението, че целта е да не бъдат обявени агентите на бившата Държавна сигурност преди изборите. Това не е само мое съмнение“, каза още Екатерина Бончева.

Тя поиска Бойко Борисов да отговори на въпроса дали Красимир Каракачанов оказва натиск върху него, за да има възможност за управление в тази комисия. „Това е малко като политически COVID – не знаеш къде ще те удари и как ще реагираш“, допълни Бончева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече