Глобяват участниците в партито и собственика на заведението в Пловдив

0

- Advertisement -

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация в града.

След сигнал на граждани в известен рибен ресторант е констатирано празненство с над 50 души и с участието на известния фолк изпълнител Милко Калайджиев. Всички участници в партито и собственикът на заведението ще бъдат глобени за нарушение заповедта на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб.

„Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции“, коментира областният управител Дани Каназирева. Санкционирани са 55 физически лица по Закона за здравето, като глобата ще бъде в размер от 300 до 1000 лева.

- Advertisement -

Съставени са четири акта за тютюнопушене на закрито, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3000 и 5000 лева, а вторият е с максимален размер от 2000 лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведения на града, в което също е имало незаконно парти.

След втория нелегален купон в Трето районни управление в Пловдив са отведени 12 души. Полицаите прекратили купона след сигнал. 

Проверките продължават.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече