Виолета Сечкова: Деянието на Христо Иванов е позор за един съпруг и баща! Отрече тя да е Мата Хари!

0

- Advertisement -

Виолета Сечкова, жена на близкия до премиера „Котарак“ – Александър Сталийски, определя като абсурдна клевета „внушението“, че тя е мистериозната госпожа с достъп до спалнята на премиера Бойко Борисов, снимала пачките евро и златото в нощното му шкафче. След избухването на скандала с изтеклите снимки от спалнята, във Фейсбук и някои сайтове се появиха предположения за самоличността на „прекрасната госпожа“, както я нарече Борисов и Сечкова бе една от „заподозрените“. Досега тя не бе реагирала, докато тази седмица не се появи коментар във Фейсбук на лидера на „Да, България“ Христо Иванов, според когото има връзка между назначението на Сечкова за почетен консул на Южна Корея у нас и снимките от спалнята на премиера.

Сечкова явно е обмисляла хода си четири дни, преди да излезе с опровержение, което е отправено като отворено писмо до „всички майки и съпруги“ и в частност съпругата на Христо Иванов, в което се възмущава как той „цинично“ е „потъпкал нейната чест“. Бившата тв водеща и манекенка, понастоящем собственичка на фирма, внасяща техника на Samsung, твърди, че за нея семейството е най-голяма ценност, а поведението на Иванов е „позор“ за един съпруг и баща.

Ето какво се казва в писмото на Виолета Сечкова:

„Отворено писмо от една възмутена жена, майка и съпруга до всички български майки и съпруги и в частност до г-жа Йорданка Иванова, майка на две деца и съпруга на Христо Иванов, председател на „Да, България“

Пише Ви Виолета Сечкова. За мен семейството е най-голямата ценност. Така съм възпитана. Имам щастието да се радвам на три прекрасни деца и техния любящ баща.

На 13.01.2021г. Вашият съпруг г-н Христо Иванов разпространи в социалните мрежи вулгарна лъжа по мой адрес. Г-н Иванов публикува в личния си фейсбук профил текст, съдържащ абсурдни клевети, илюстриран с моя снимка. Председателят на „Да, България“ си позволи в името на политически цели цинично да потъпче моята чест и ценностите на нашето семейство. И то го направи като страхливец – чрез внушения, без дори да се осмели да спомене името ми.

Kато жена и майка, бих искала да Ви попитам, г-жо Иванова:

1. Одобрявате ли, когато политици, в частност съпругът Ви, заради съмнителни политически дивиденти са готови да погазват всякакви морални норми? Без никакви скрупули да лъжат публично, да накърняват и уронват личното достойнство на една майка.

2. Това ли са моралните ценности, в които възпитавате децата си?

3. Ако сте на мое място, какво ще им разкажете? Как ще им обясните, че клеветите за майка им са жалка политическа игра?

- Advertisement -

4. Според Вас, възможно ли е един мъж да постъпва непочтено и да има претенцията да е достоен политик?

Деянието на Христо Иванов, по мое мнение, е позор за един съпруг и баща.

Днес съм аз. Утре може да сте Вие – може да е всяка майка и жена.

С уважение:

Виолета Сечкова“

Това писмо е провокирано от коментар на Христо Иванов във Фейсбук по повод новината, че българското правителство е дало съгласие Виолета Сечкова да бъде назначена за почетен консул. Както е известно, почетните консули се ползват с някои права. При арест на почетен консул, например, трябва да бъде уведомена представляваната държава. Освен това се ползват с имунитет за действия, свързани с изпълнение на техните консулски функции; не са длъжни да дават свидетелски показания по въпроси, свързани с техните консулски задачи и други.

Ето какво е написал Христо Иванов във Фейсбук страницата си на 13 януари:

„Явно – хепи-енд.

Например за следния сюжет: в бананова република с компотна характеристика на социално-икономическия модел, изтичат снимки на нощното шкафче на премиера, в което има пари и злато, обясними само с корупция. Неудобствата са две: трябва да се монтира някакво обяснение за пред публиката, но не трябва да се произвеждат доказателства, за които някой ден прокуратурата да се сети. Следва просълзаващ разказ за Мата-Хари, намеци за нейната самоличност, а прокуратурата – крайно услужливо- успява така и да не разбере кой конкретно се крие зад тази красива история за любов и прекалено вместими дамски чанти. До тук добре, обаче трябва да се осигури мълчанието и поне някаква недосегаемост на реалната собственичка на чантата. Честно казно, имах доста черни мисли в тази насока, а съм бил неправ. Любовта е надделяла…

Честито на корейците!

P.S. Боя се, че ще се наложи да смутим тази идилия с въпроси, които ще зададем на МВнР в София и Сеул и други действия, чрез които да проверим тази хипотеза.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече