Един от 8 ”възстановени” пациенти с Ковид умира в рамките на 140 дни!

0

- Advertisement -

Една трета от възстановените пациенти с Covid се приемат отново в болница в рамките на пет месеца. Университетът в Лестър установи, че един от осем от пациентите с Covid след това е починал, както и че дългосрочните ефекти на Covid могат да накарат мнозина да развият сърдечни проблеми, съобщава Дейли Мейл.

Изследване на университета и Службата за национална статистика (ONS) установи, че от 47 780 души, изписани от болница през първата вълна, 29,4% са се върнали в болница в рамките на 140 дни и 12,3% са починали.


Опустошителните дългосрочни ефекти от коронавируса могат да накарат много оцелели да развият сърдечни проблеми, диабет и хронични заболявания на черния дроб и бъбреците.

- Advertisement -


Авторът на изследването Камлеш Кунти, професор по първичен диабет и съдова медицина в университета в Лестър, заяви пред Telegraph, че това е „най-голямото проучване на хора, изписани от болница след приемане с Covid“.


Професор Кунти каза: „Изглежда хората се прибират вкъщи, получават дългосрочни ефекти, връщат се и умират. Виждаме, че близо 30 процента са били приети отново и това са много хора. Цифрите са толкова големи.


Изследването все още не е рецензирано и тревожната статистика се основава на първоначални данни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече