Добричкият съд отказа да изпълни Европейска заповед за арест, издадена от румънските власти

0

- Advertisement -

Окръжният съд в Добрич отказа да изпълни Европейска заповед за арест затова българин, осъден за трафик на мигранти в Румъния, ще изтърпи наказанието си у нас, съобщи пресцентърът на съдебната институция.

С Европейската заповед, издадена от румънските власти, е поискано българският гражданин Ю.Ш. да им бъде предаден за изтърпяване на три години „лишаване от свобода“. Постановената от Окръжния съд в Констанца присъдата за извършено престъпление, квалифицирано като трафик на мигранти, е влязла в сила на 4 ноември 2020 година.

- Advertisement -

Компетентните румънски власти са обявили мъжа за издирване на 25 ноември с Европейска заповед за арест, посочват от пресцентъра на съда. Ю.Ш. е задържан в Балчик на 11 януари 2021 година, след което му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Окръжният съд в Добрич е намерил за основателно изразеното желание от задържания да изтърпи наложеното му наказание в български затвор. Съдебният акт, с който се отказва предаването на българския гражданин на компетентните власти в Румъния, може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече