Експерт: Има огромна ерозия на доверието към политическия елит

0

- Advertisement -

Има огромно насъбрано напрежение срещу управляващите и чисто психологически едва ли хората ще приемат евентуална победа на ГЕРБ. До голяма степен всички парламентарно представени политически формации са в ролята на “разбитите авари”. Има огромна ерозия в доверието към политическия елит.

Това заяви пред Българското национално радио социологът Кольо Колев. 


По думите му именно това обяснява доброто към момента представяне на партията “Има такъв народ” на Слави Трифонов. Според него единствената политически представена формация, която се намира в “относително добро политическо здраве” е ДПС. 

- Advertisement -


“Никаквата разлика между основните политически сили засилва говоренето за възможната фалшификация на парламентарните избори през пролетта”, смята още Колев.


Той посочи, че правенето на стабилна коалиция в бъдещия парламент изглежда трудно осъществимо и не трябва да се изключва възможността едно нестабилно правителство на базата на здравия разум да намери пътя за своето съществуване вън от политическите противопоставяния.


Според социолога справянето с епидемичната обстановка ще бъде сред основните аргументи при гласуването на хората: 


“Скоро ще стане ясно, че широко рекламираната ваксинация е вятър и мъгла. Тя не е подсигурена организационно, а и с ваксини. Още в средата на март това ще блесне ярко“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече