Кметицата призна: Да, много от строителните фирми са калпави! (А ние я питаме: Защо не ползвате услугите на читави?)

0

- Advertisement -

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призна в национален ефир, че много от строителните фирми, работещи по изгледа и инфраструктурата на града, изобщо не бива да работят в него, с което потвърди и калпавите ремонти на София. 

Чисто новият тротоар при Медицинска академия пропадна след проливния дъжд над София 

„Ако започнем да изброяваме проблемните строителства, ще видите, че там работят различни фирми. Но ние не избираме фирмите просто така, длъжни сме да спазваме закона за обществените поръчки“, каза тя. И припомни, че с главния архитект Здравко Здравков са предложили промени в законодателството, така че отговорност да носят и надзорните фирми, както и проектантите на обектите.

- Advertisement -

„Винаги има проблеми при строителството, но фирмите са санкционирани. За мен е важно да има контрол по време на изпълнението и когато се случат проблеми, да бъдат отстранявани за сметка на строителите, не за сметка на софиянци, каза още кметът. 

Иначе Фандъкова отчете, че над 50 са пострадалите къщи при последното наводнение, като хората в тях могат да кандидатстват за целева помощ за възстановяване пред социалните служби. 

Столичната кметица отбеляза и спад в нуждата от болнично лечение за коронавируса в общинските дружества. Преди мерките над 2000 са били пациентите, а сега – под 800. Въпреки това обаче тя настоява за много плавно и внимателно отпадане или разхлабване на ограниченията. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече