Ремонтът на третия лъч на метрото явно ще отнеме седмици! Реката и дъждовете са виновни, ГЕРБ нямат вина!

0

- Advertisement -

Ремонтът на третата линия на столичното метро явно ще отнеме седмици, стана ясно тази сутрин. Вчера привечер движението между спирките „Хаджи Димитър“ и „Театрална“ бе преустановено, а те са затворени.

Има проблем с релсите. Столичната община отхвърли първата хипотеза, че те са пропаднали. Единствено ясно е, че трябва да се ремонтират. Около 18 часа на 19 януари влак е спрял по трасето, а пътниците са останали вътре около 20 минути. Няма пострадали.

Все още не са ясни причините за аварията, заяви пред журналисти изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев. Ремонтът ще е за сметка на строителя (фирмата „Трейс“, бел. ред.), защото има още гаранция, добави той. По думите му не се знае кога ще бъде отстранена аварията.  

„Ще кажем колко време ще се наложи демонтаж на релсите, траверсите, както и да се премахне пътният бетон. След това ще трябва да се почисти, ще видим и какво ще предпишат експертите. Накрая всичко ще трябва да се възстанови“, каза още инж. Братоев.

Той добави, че има „надигане на релсите“ и затова е спрян влакът. Версията е, че причината се крие в подпочвените води. Наблизо тече река, а помогнали и обилните валежи, изтъкна шефът на подземната железница. Разбира се, ГЕРБ отново нямат вина!

- Advertisement -

Проектанти и инженери са на мястото на повредата.

Метрото по лъча работи нормално до „Хаджи Димитър“, а след това хората могат да се прехвърлят на специални допълнителни автобусни линии.

Те ще са с маршрут – от спирка „Театър София“ на ул. „Проф. М. Бичев“ по бул. „Данаил Николаев“, гара „Подуяне“, по ул. „Боян Магесник“, под жп моста на гара „Подуяне“, по ул. „Ал. Екзарх“, по ул. „Тодорини кукли“, по бул. „Владимир Вазов“ до автобусна спирка метростанция „Хаджи Димитър“, по ул. „Черковна“, надясно по бул. „Мадрид“ и до спирка „Театър София“ на ул. „Проф. М. Бичев“.

Автобусите ще спират и на спирка ул. „Тодорини кукли“ по линия 120 в посока бул. „Вл. Вазов“.

Третата линия на метрото не е напълно завършена. Пускането на спирките до кв. „Овча купел“ и „Горна баня“ (общо четири) вече няколко пъти се отлага. За последно това стана в края на миналата година. Тогава официално бе съобщено е, че германските служители, които правят изпитания по трасето, се заразили с коронавируса.

Така отварянето на лъча от „Красно село“ до „Горна баня“ бе отложено до март.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече