Крадци на метали задигнаха покрива на държавна болница!

0

- Advertisement -

Десетки квадратни метри медна ламарина са задигнати от покрива на 6-етажната сграда на бившето АГ-отделение при старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, която от година вече стои празна и неизползваема.

На няколко сигнала, подадени от граждани са реагирали полицаите от старозагорското Първо РУ. Задържани са неколцина мургави апаши, които мъкнели скъпия материал с колички, за да го продадат за скрап, установи репортерска проверка.Последният „удар“ е бил преди броени дни, тогава е изчезнало покритието откъм южната фасада. С риск за живота си крадците са използвали прозорците на последния мансарден етаж, най-вероятно през нощта.

- Advertisement -

Сградата е собственост на държавната болница, данъчната й оценка възлиза на 6 млн лв. Повече от година отлежава предложение на община Стара Загора до МЗ имотът да й бъде прехвърлен срещу опрощаване на 2 млн. лв. борч за такса смет и данък сгради. Общината предлага за уравняване на сметката да прехвърли на болницата дворът от 100 дка. В нея по идея на кмета Живко Тодоров след ремонт ще бъдат събрани общинските ДКЦ-та, за да се облекчат гражданите в достъпа си до здравни услуги. И до момента няма отговор от ресорното министерство.

„Ако не бъдат спрени набезите на крадците и не се извърши спешен ремонт на покривната конструция, само след 2-3 месеца ще бъдат нанесени непоправими поражения върху най-горните етажи, което ще доведе до намаляне цената на сградата“, коментират специалисти от Града на липите. В социалните мрежи върви и коментар, че умишлено не се прави ремонт, за да падне цената в полза на определен мераклия да закупи сградата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече