Протести заради нехуманно отношение към пациентка събориха правителството в Монголия! Тук хора умират на стълбите и ни глас, ни стон!

0

- Advertisement -

Монголският премиер Ухнаагийн Хурелсух подаде оставка след протести в столицата Улан Батор заради подхода за справяне на правителството с коронавирусната епидемия, съобщи Монголската национална телеграфна агенция (МОНЦАМЕ), цитирана от Ройтерс.
В мотивите за оставката си Хурелсух посочи, че „трябва да поеме отговорността върху себе си и да приеме общественото искане“. Оставката му трябва да бъде одобрена от парламента.
Протестите избухнаха вчера заради нехуманно според някои монголци отношение към пациентка с COVID и новороденото й, съобщи МОНЦАМЕ.
На видеокадри се вижда как пациентката, която е още по нощница и пантофи, е преместена заедно с бебето си в специализиран обект за карантиниране на монголския Национален център по заразни болести.
Протестите предизвикаха уволнението на висши здравни служители. Монголският вицепремиер и министърът на здравеопазването също подадоха оставка.
Случилото се става на фона на растящо обществено недоволство от икономическата ситуация в Монголия и липса на възможности за заетост.
Монголия, която в началните етапи на пандемията си заслужи похвали от Световната здравна организация за справянето със здравната криза, в последно време се бори с нов епидемичен взрив, предизвикан от заразен шофьор, влязъл от Русия.
Досега сред около 3-милионното монголско население са отчетени 1584 инфекции, но нито един смъртен случай.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече