Заведенията: Протестът ни е браншови. Не искаме да бъде ”яхнат” политически

0

- Advertisement -

Строго браншови е протестът, организиран от двете големи браншови организации, обединяващи представителите на заведенията у нас. От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) обявиха, че вече има опити демонстрацията пред Министерския съвет на 27 януари да бъде “яхната” от политически формации.

“Организираният от нас протест е икономически, строго браншови и не желаем политически фигури да присъстват на него. Браншовите асоциации представляват икономическите интереси на своите членове. При подаване на заявление за членство, ние не ги питаме на коя партия са привърженици. Може да поддържат една или друга партия, но за нас това няма никакво значение“, заявяват от БАЗ и СЗБ в официална позиция, изпратена до медиите.

- Advertisement -


Браншът протестира заради противоепидемичните мерки у нас, с които се забранява тяхната дейност. Заведения и ресторанти вече месеци наред остават затворени и бизнесът се оплаква от колосалните загуби. Извънредната епидемична обстановка у нас бе удължена до 31 януари. Това решение стана окончателно в средата на месец декември, като още тогава от бранша изразиха опасенията си, че и тогава ще бъде взето решението мерките да продължат да действат, а заведенията да останат затворени. 


Заради това секторът готви и протести, а дори се появиха и заявки за гражданско неподчинение и отваряне въпреки забраните. 


“Благодарни сме на всички, които изразиха подкрепа към нашия сектор и нашите служители. Ние обаче няма да позволим да станем част от предизборната кампания. Имаме свои искания и цели, за които се борим. Нямаме политически обвързаности и държим това да остане така“, посочват още от бранша.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече