Борисов успя да установи абсолютно безконтролна, безотговорна и безотчетна еднолична власт, каквато дори правешкият му университет не е притежавал!

0

- Advertisement -

Борисов успя да установи на Територията абсолютно безконтролна, безотговорна и безотчетна еднолична власт, каквато дори правешкият му университет не е притежавал. Това написа във Фейсбук известният карикатурист Христо Комарницки.

Според художникът, известен със силните си критики към властта, нито един от формалните и неформални демократични механизми и инструменти за контрол не работи.

- Advertisement -


„Той не отговаря за нищо пред никого“, пише Комарницки и добавя: „Нито пред Парламента, както е по Конституция, нито пред медиите, по неписаните правила на демокрацията, нито пред правосъдието и „независимите“ контролни органи, в съответствие със Закона. Няма и реална достатъчно силна опозиция, която да застрашава статуквото.

Може много да се пише за причините, довели ни до тук, но за мен най-съществената е тоталната корумпираност, в най-общия смисъл на думата, на българското общество. „Вземѝ тия пе’есе лева, и си трай там!“ Ако българите наистина не одобряваха тази форма на управление, не биха я търпели толкова дълго.

Разбира се, моите морални претенции имат смисъл само ако продължаваме да упорстваме, че ще живеем по правилата на демокрацията, с която управлението на ГЕРБ и Борисов няма нищо общо. Ако Народът реши друго, кой съм аз, че да му противореча?“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече