Все по – елементарно изглежда манипулирането на вота: Карантинираните ще гласуват с подвижни избирателни кутии!

0

- Advertisement -

Поставените под задължителна изолация ще гласуват с подвижни избирателни кутии. Срокът за подаване на заявленията е не по-късно от три дни преди изборния ден. Това решиха окончателно депутатите с промени в Закона за извънредното положение.

Здравният министър, съгласувано с главния държавен здравен инспектор, въвежда противоепидемични мерки, свързани с изборния процес.

Въз основа на тези противоепидемични мерки ЦИК определя организацията на изборите и гласуването на избирателите, включително на тези под карантина.

Министерският съвет ще обезпечи изборния процес с всички необходими средства за защита, като разходите за тях се включват в план-сметката за изборите, записаха още депутатите.

- Advertisement -

„Промените са необходими, за да дадем на колкото се може повече избиратели възможност да упражнят своя вот“, аргументира се Красимир Ципов, който е един от вносителите на текстовете.

От левицата пък за пореден път настояха, че мястото на тези промени не е в Закона за извънредното положение, а в Изборния кодекс.

От ДПС настояха партийните мероприятия по време на предизборната кампания да се провеждат по правилата, които важат за културните събития, но мнозинството отхвърли предложението им. В крайна сметка Народното събрание реши мероприятията да се провеждат при спазване на въведените противоепидемичните мерки. 

При партийни мероприятия няма как да се контролира процентът на запълване на залата, докато при концерти, при 30 на сто разрешена заетост, например, контролът е чрез продажбата на билети, обясни Александър Сабанов. Организаторите на партийни мероприятия няма да могат да удържат собствените си хора, допълни Славчо Атанасов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече