Някой очакваше ли друго? Зависимият съд оправда Валери Симеонов за ”кресливи жени с уж болни деца”!

0

- Advertisement -

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се е възползвал от конституционното си право да изразява мнение, а не е дискриминирал никого, като нарече протестиращите майки на деца с увреждания ”група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях”.

Това следва от решението на Административния съд в Пловдив, постановено на 27 януари. С него съдия Йордан Русев потвърждава изводите на Комисията за защита от дискриминация от миналия септември.

- Advertisement -

Казусът стига до съда по жалба на семейство от Пловдив – П.Е.М., К.М. и Е.М. Те се обръщат към комисията с твърдението, че са обект на дискриминация под формата на тормоз по признак „увреждане“ след публични изказвания на Симеонов насочени срещу родителите на деца с увреждания и срещу самите хора с увреждания, направени през октомври 2018 г.

К. и Е. М. са родители на П.М., който страда от спастична церебрална парализа с 95% трайна неработоспособност с чужда помощ. Те разказват в жалбата си, че Симеонов заявил пред репортер на „Скат“: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях“. Тези думи били повторени в предаването „Господари на ефира“, където Симеонов заявил: „Смисълът на изказването ми е, че с децата инвалиди се спекулира, дори и след като правителството прие законопроект и удовлетвори всички искания на майките. Очевидно в случая става въпрос за политическа кампания. Маските паднаха, в общ хор реват БСП, „Атака“, някои лидери на протеста на майките и всякакви политически маргинали“, припомня „Сега“.


След бурна обществена реакция и след коалиционен съвет Симеонов се извини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече