Пари за семки: 10 млн. лв. отиват за борба със свлачищата! Ще издържат ли укрепленията поне 3 месеца?

0

- Advertisement -

Премиерът Бойко Борисов, придружаван от министрите на регионалното развитие и на екологията, инспектира работата по срутището в Искърското дефиле. Всеки може да види в какво състояние са скалите, да видят работещите горе и в какви условия работят, посочи Борисов по време на инспекцията, показана във Фейсбук.

„Единственият шанс да се предотврати подобно нещо, е да отрежем с 45 градуса наклон. Това са милиарди и още по-лошото е, че след това ще тръгнат свлачища. Затова – мрежи, вместо два три пъти да минават по трасето да чистят камъните“, каза Борисов.

По думите му нощно време не разрешава да се работи заради безопасността на хората. Важното е бързо да стане готово, но при всички мерки за безопасност, подчерта премиерът.

- Advertisement -

Борисов обяви, че правителството заделя десетки милиони за ремонти по старите трасета, от които около 10 милиона ще отидат за свлачища.

„В понеделник най-вероятно министър Христо Терзийски ще свика междуведомствената комисия по бедствия и аварии, защото има подобно свлачище над Благоевград. За него ще са необходими около 4-5 млн. Може би има и още 5-6 подобни належи. В сряда ще издадем постановление и веднага ще дадем на кметовете да работят. Може би над 10 млн. лв. ще отидат за ремонти и срутища. Трябват мрежи, чистене“, коментира той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече