Родители и учители на бунт срещу отварянето на кафенета и връщането на учениците в клас

2

- Advertisement -

Родители и учители са против предложенията за отпадане на забраната рестoранти, барове, кафенета и дискотеки да работят във формат, различен от доставка на храна по домовете.

В своя позиция от „Родители за безопасно образование“, „Учители за безопасно образование“ и „Science in the Crisis“ заявяват, че решението за връщане на учениците в класните стаи е неприемливо предвид вече установените случаи на заболели от т.нар. „британски щам“ на COVID-19 у нас, както и заради нежеланието на част от родителите да тестват децата.

Според тях учениците трябва да останат в дистанционна форма на обучение, за да не се допуска отново разпространението на вируса.

- Advertisement -

От организациите подчертават, че обучението на децата не е спирало от началото на пандемията, като успехът на дистанционното обучение е на челни позиции в Европа. Било факт бързото адаптиране на ученици и учители към новите условия.

В позицията се посочва, че където все още има проблеми с осигуряване на техника и интернет, е необходимо МОН да се погрижи тези деца да не отпаднат от образователната система. Това обаче не трябвало да е с цената на преминаване на всички ученици в присъствена форма на обучение.

Според оранизациите комбинацията от връщането на част от учениците в клас и потенциално отваряне на заведенията е двойно увеличаване на риска от разпространение на заразата.

2 Коментара
  1. Димо казва

    Нали никой няма да ги кара насила да ходят в кафета и на училище? Които го е страх защо забранява и на останалите?

  2. Теодора казва

    Поръчкова „статия“ и фалшива новина. Срам и позор за автора. Подлоги. Пфу!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече